Novi anti-cheat program za League of Legend blokira igrače na Linuxu

Novi anti-cheat program za League of Legend blokira igrače na Linuxu

Riot Games želi da League of Legends načini igrom u kojoj nema mesta za varalice i gde vlada samo fer igranje. U toj želji je implementirana nova vrsta softvera koji blokira upotrebu third-party programa tokom igranja igre, jer se u većini slučajeva radi o programima za varanje.

I to je dobra stvar, ali problem leži u tome što novi softver prepoznaje Linux operativni sistem kao jedan od takvih programa i blokira igrače od pokretanja igre.

Mnogi igrači su svoje razočaranje što više ne mogu igrati LoL na Linuxu izneli na reddit gde su zamolili developere da isprave ovaj problem, a ono što bi ovi korisnici najviše želeli je da se napravi LoL klijent za Linux OS, pošto još uvek ne postoji

Do ovog problema je došlo što developeri iz Riota nisu testirali anti-cheat program sa Wine programom, koji omogućava pokretanje Windows aplikacija na Linux platformi, ali je ubrzo nakon molbe fanova jedan od čelnika studija otkrio da se radi na ispravci i da će ova baza igrača uskoro ponovo moći da uživa u igri.

Related Articles