Stunfest 2018: Uprkos najvećem izazovu do sada, Go1 je i dalje neporažen na Dragon Ball FighterZ turnirima

Stunfest 2018: Uprkos najvećem izazovu do sada, Go1 je i dalje neporažen na Dragon Ball FighterZ turnirima

Na Stunfestu koji je nedavno održan su se okupili najbolji igrači širom sveta u velikom broju igara. Iako je svakako glavni događaj bio Street Fighter V turnir, takođe ni Dragon Ball FighterZ turnir nije prošao nezapaženo. Zasluge za to pre svega treba pripisati Goičiju, poznat i kao Go1, koji je za sada neporažen u FighterZ takmičenjima. Pažnju na sebe je privukao na Final Roundu kada je pobedio Sonic Foxa, jednog od najpoznatijih američkih igrača, kako u First to 10 egzibiciji, tako i dvaputa u velikom finalu. Od tada, Go1 je savladao bez muke svakoga ko bi mu stao na put, te je tako nedavno slavio na turniru u Briselu, a da pritom nije izgubio nijednu jedinu partiju.

Ovoga puta, Go1 jeste izgubio meč pre finala, i to od sunarodnika Mokea, ali mimo toga, nije se naziralo da bi Go1 mogao imati nekih problema na putu do još jedne titule. Ipak, Dogura je imao nameru da čitavoj priči da zanimljiv obrt. Nakon što se kroz donji deo žreba izborio za finale, svom saigraču i prijatelju je pokazao da neće tek tako moći da ga pobedi.

Kroz čitav turnir mogla se primetiti osnovna razlika između Go1 i njegovih protivnika, a u pitanju je odbrana. Naizgled niko nije mogao da probije njegov gard, dok je Go1 iznova i iznova pronalazio rupe u protivničkoj odbrani koje je eskplotisao u potpunosti. Međutim, možda i po prvi put smo imali priliku da vidimo nekoga ko može da mu parira u tom domenu, a to je bio Dogura. U mečevima se videlo da se obojica odlično poznaju, što je Dogura pokazao tako što je pročitao, a potom i kaznio pokušaje protivnika da vanishuje ili dragon rushuje. Takođe, potvrdio je svaku priliku da nanese štetu protivniku u svim mogućim situacijama, a Go1 nije mogao da nađe rešenja za Dogurinog Kid Buua koji je radio šta je hteo. Dogura je igrao van svih očekivanja i resetovao je žreb rezultatom 2-0, a potom i dobio prvu partiju u drugom setu.

Međutim, Go1 je pokazao tu da on podjednako dobro, ako ne i bolje, poznaje svog rivala. U naredna dva meča igrao je znatno konzervativnije i nije se izlagao preteranom riziku. Dogura važi za igrača kome nije strano da igra smelije i da ukaže manjak poštovanja protivniku, što je ovoga puta Go1 iskoristio protiv njega, kažnjavajući pokušaje DPa sa Vegetom. Takođe, veoma isplativom se pokazala taktika koju je Go1 koristio, odnosno da rano koristi sparking, kako za invincibility, tako i zarad boljih konverzija kako bi se što pre otarasio nekog lika. Sve to je bilo dovoljno da Go1 na kraju napravi preokret i slavi rezultatom 2-1.

Ovaj turnir nam je pokazao zašto je Go1 i dalje neprikosnoven u ovoj igri, ali smo videli i prve tragove slabosti. Biće zanimljivo videti kako će se stvari odvijati u budućnosti, a Combo Breaker će biti poslednja stanica pred Summit of Power, gde ćemo dobiti konačan odgovor na pitanje da li je iko u stanju da savlada Go1.

Izvor: Eventhubs

Related Articles