World of Tanks dobija izmene u matchmakingu za Premium tenkove

World of Tanks dobija izmene u matchmakingu za Premium tenkove

Jedna od glavnih izmena koje su tokom prošle godine pogodile World of Tanks jeste ona u mečmejkingu, koja je dosta olakšala pronalaženje meča u kojem su svi fer raspoređeni.

Međutim, ta promena baš i nije godila premijum tenkovima i igračima koji ih koriste, zato što su se oni u brojnim slučajevima nalazili u borbama protiv znatno moćnijih tenkova.

Kako su iz Wargaminga lepo objasnili na ovom linku, problem nastaje kada dosta tier 9 tenkova biva ubačeno u mečeve sa premijum osmicama, i onda kada igrača sa tier 9 tenkovima ponestane u lobiju, MM sistem ne čeka već tamo gde dominira tier 10 dolaze premium 8 tenkovi, što baš i nije vesela vožnja.

Wargaming planira da preferencijalni matchmaking načini što povoljnijim za sve igrače tako što će smanjiti vreme čekanja sa poboljšanjim kalkulacijama i rebalansiranju i poboljšanju premijum tenkova kako bi se mogle takmičiti sa ostalima na bojištu.

Prvi tenk koji dobija veći rebalans je KV-5 premijum, koji će sada imati veću penetraciju – 218mm za standardne i 243 za premijum granate – i nanosiće 330 alfa štete. Prednji oklop će biti dodatno zadebljan na ovom tenku, dok će oklop sa strane biti oslabljen, radi postizanja balansa

Related Articles