Tekken World Tour: Završen je Battle Arena Melbourne 10

Tekken World Tour: Završen je Battle Arena Melbourne 10

Iza nas je i treći po redu Tekken World Tour turnir Master kategorije koji po partijama nije nimalo zaostajao za prethodnim. Kao što je sada već i običaj, Koreja je dominirala turnirom te se među osam najboljih osam našlo čak sedam korejskih igrača i jedan japanac (Nobi).

Iako možda nije bilo najraznovrsnije finale u pogledu nacionalnosti, viđen je širok izbor likova, tačnije 12, od kojih su neki predstavili manja ili veća iznenađenja. Tako je Knee protiv Dimebacka koristio Fenga kako bi njegovim Back Kenpo Stanceom uspeo da neutrališe Asuku, Nobi je uzeo Stevea protiv Gure i u prvom meču protiv JDCRa, vršivši pritisak sa brzim napadima koje Steve ima i pecajući counter hitove, a Saint je probao sa Eddyem da iznenadi Kneea što mu se nije isplatilo, što je doprinelo tome da finale bude veoma zanimljivo i nepredvidivo.

Upravo su i viđeni veoma napeti mečevi i veliki preokreti kao u meču između Nobija i JDCRa gde je Nobi uspeo da nadomesti veliki deficit u odlučujućoj partiji. U ovom meču Nobi je pokazao svu raskoš svojih veština sa Dragunovom i u fantastičnom meču je ipak presudilo višegodišnje iskustvo koje ima sa likom. Ništa manje napet meč nije bio ni meč između Nobija i Jeonddinga. Obojica su poznati kao veoma eksplozivni igrači koji se ne libe da rizikuju i koji uvek imaju keca u rukavu. Ovoga puta, Jeondding je bio za nijansu bolji te je slavio rezultatom 2-1 gde ga je čekao još jedan napeti meč sa Saintom. Ovaj meč su odlikovale stalne promene tempa i inicijative, te bi partija bila ili ekstremno spora gde i jedan i drugi pokušavaju da kratkim napadima okrnje protivnika ili izraženom agresijom kojom bi pokušali da samelju protivnika. Jeondding je ušao meč sa idejom da natera Sainta da maši što više pomoću Eddyevog backdasha kao i da low crushuje jackov db1 sa uf4. Ta ideja je dala određene rezultate, ali Saint je poznat po svojoj sposobnosti da vešto menja tajming svojih napada, ali i da ih iznenadi izborom svojih napada, te je tako aperkat bio više nego delotvoran. Takođe, Saint je generalno u stanju da mnogo lakše dobije runde tako što kažnjava Eddyeva ležanja sa ff1 i prosto je odigrao matchup bolje, ali Jeondding mu nije nimalo olakšao situaciju, te se Saint nakon dosta muke rezultatom 3-2 plasirao u finale.

Ipak, pored toga što je turnir bio prepun neizvesnih i uzbudljivih momenata, jedan čovek je protutnjao turnirom poput furije, a to nije niko drugi do Knee. Pored poraza na Thaiger Uppercutu gde je Book savladao njegovog Kazuyu, Knee je ove godine neporažen na turnirima i već je osvojio jedan Masters turnir (Final Round) kao i EVO Japan, te je slovio za najvećeg favorita pored JDCRa. Čitav turnir Knee je delovao više nego samouvereno te je sasvim očekivano u finale ušao u gornjem delu žreba gde ga je čekao Dimeback. Dimeback već neko vreme slovi za veoma jakog igrača koji samo čeka priliku da se probije u sam vrh te je vrlo sigurnu ušao u meč protiv Kneea, koji je delovao poljujan smelošću protivnika. Knee je nakon preokreta uzeo prvu partiju, dok je druga pripala Dimebacku. Knee kao da se tek tada probudio i u treću partiju je školski priveo, Back Kenpo je koristio kako bi poremetio osećaj za distancu kod Dimebacka, a menjanjem tajminga je onesposobio Asukine reversale, te je Knee prošao u Winners finale rezultatom 2-1.

Sa druge Sainte, podjednako ubedljivo je delovao i član Echo Foxa, Saint. Kao i mnogo puta do sada, sastao se sa JDCRom, za koga je bio i više nego spreman, mnogo spremniji nego što je JDCR delovao. Znajući da JDCR slovi za majstora kretanja i kažnjavanja, Saint je rešio da umesto što će koristiti tracking napade da će probati da odlaganjem napada uhvati JDCRa u mestu. I zaista, JDCR nije znao kada će Saint uraditi nešto, te nije mogao da ga sidestepuje. Takođe, Saint je u ovom meču koristio jackov d1 iz čučnja, koji doseže veoma daleko, što mu je pomoglo da JDCRa drži na rastojanju. Za kraj, činjenicu da njih dvojica često vežbaju jedan protiv drugog je uzeo u korist tako što je namerno radio poteze koje inače ne bi radio. Osnovna taktika Sainta bi se mogla svesti na to da je nastojao da izbaci JDCRa iz takta što mu je i pošlo za rukom te je u finale prošao rezultatom 2-0 gde ga je čekao Knee.

U finalu nas je, pak, prikazana sasvim drukčija slika. Saint, koji je sa toliko uspeha uspeo da pronikne u glavu JDCRa, nije imao nikakvu ideju šta da radi protiv Kneea koji ga je potpuno pročitao. Nije mogao da se navikne na veoma defanzivan stil Kneea i za razliku od drugih koji nisu mogli da se nose sa low udarcima Sainta, Knee je imao veoma dobar procenat uspešnih low parry napada. Saint je uspevao da se drži održava u meču i da dovede partije do odlučujuće runde, ali Knee sa Paulom ni u jednom nije delovao ugroženo te je svaku partiju smireno privodio kraju i dobio set rezultatom 3-0.

U velikom finalu Saint je pokušao da iznenadi Kneea sa Eddyem. Čak je u početku to izgledalo kao dobra zamisao, ali Knee je ubrzo ugušio svaku nadu u preokret i već u sledećoj partiji se Saint vratio na Jacka. Saint je uspeo konačno da uzme jednu partiju i delovalo je na tren kao da bi možda mogao da učini finale neizvesnijim, ali danas nije bilo tog igrača na Zemlji koji je mogao da se ispreči Kneeu i sasvim zasluženo je pobedio rezultatom 3-1 i odneo konačnu pobedu.

Ovom pobedom Knee je osvojio još 300 Tekken World Tour poena. i učvrstio se na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu i potvrdio je svima da je u fantastičnoj formi. Uskoro ćemo videti ove igrače i u Americi na Combo Breakeru, a sada se postavlja pitanje da li iko može Kneea da zaustavi ili će nastaviti da dominira na Tekken World Touru.

1. ROX|Knee (Paul, Feng, Devil Jin, Katarina, Bryan)
2. FOX|Saint (JACK-7, Eddy)
3. UYU|Jeondding (Eddy, Lucky Chloe)
4. Yamasa|Nobi (Dragunov, Steve, Feng)
5. Dimeback (Asuka)
5. FOX|JDCR (Dragunov)
7. Kkokkoma (Geese, Paul, Dragunov, Kazumi)
7. NM|Gura (Leo, Lili, Lars)

Izvor: Eventhubs

Related Articles