Overwatch liga – Mace to the face!

Overwatch liga – Mace to the face!

Gotov je i treći dan u ovoj fazi, što znači da je dobar deo timova odigrao svoje dve partije ove nedelje, tako da smo stekli bolji uvid u forme nekih od njih.

 

Dallas Fuel  0 – 4  Los Angeles Gladiators

Gledali smo duel dva tima koji su u prva dva dana najviše eksperimentisali sa novim herojem, Brigitom. Dalas nam je ponovo pokazao dobar deo starog Envy tima, dok su Gladiatorsi varirali postavu zavisno od mape. Iako rezultat sugeriše drugačije, Fuel je zapravo pružio vrlo tvrd otpor ljubičastom timu iz LA-a. Osim možda Blizzardworlda, prve mape, sve ostale mape su bile izuzetno bliska borba između dva tima i lako je moglo da se desi da Dalas ukrade neku od njih. Taimou je ponovo igrao McCree-a i pokazao znake svoje stare forme, često u duelu sa svojim starim rivalom, Surefourom. Ipak, Fissure je nadigrao OGE-a na poziciji tenka i to je možda bio  glavni faktor razlike između  ova dva tima. Na kraju, ipak ubedljiv rezultat za Gladiatorse, 4-0.

 

Boston Uprising  1 – 3  Houston Outlaws

Izgleda da se muke Bostona kada su novi patchevi u pitanju se nastavljaju. Kao i na početku druge faze, Boston ima  problem da se adaptira na promene jednakom brzinom kao ostali timovi. Suprotno tome, Hjuston je jedan od timova koji izgleda da se najbolje adaptira na ovu metu, pogotovo kada uzmemo u obzir da se heroji koje njihovi igrači igraju sjajno poklapaju sa trenutno jakim herojima u meti. Uprising je samo na Oasisu uspeo  da izgleda dobro, jer su tu mogli da igraju nekakvu varijantu svoje dive strategije, ali i tu su morali da se bore do 2-1. Sve ostale tri mape su Linkzr i ekipa gotovo sa lakoćom dobili i na kraju zabeležili svoju drugu pobedu, dok je najdominantniji tim iz treće faze zabeležio drugi uzastopni poraz.

 

San Francisco Shock  3 – 1  Seoul Dynasty

Slično Hjustonu, ekipa Shocka u svojoj postavi ima sve potrebne elemente da bude uspešna u ovoj meti. To su pokazali i na prve dve mape, gde su sa vrlo malo muke uspeli da nadigraju Dynasty, iako je Fleta igrao sasvim solidno na strani koreanaca. Dynasty je pokazao znake živosti na Oasisu, gde su uspeli da pobede Shock sa 2-0 i otvore sebi put nade ka izjednačenju. Međutim, Shock je na Gibraltaru nastavio igru sa prve dve mape, i ponovo ugasio tim Seula, donevši im njihov drugi poraz u četvrtoj fazi. Ovakva forma postavlja pitanje plasmana Dynastyja u veliki playoff, mada je doduše ostalo još mečeva da se igra pre nego što bude vreme da se zaista obračunavaju šanse timova.

Ostalo je još samo tri meča ove nedelje, a tada ćemo steći pravu sliku stanja timova u ranoj fazi nove mete. Već imamo relativno dobru ideju o odnosu snaga, mada treba uvek imati na umu da će se sigurno profesionalna meta dodatno menjati u narednim nedeljama. Evo ko se sve sastaje večeras: Philadelphia  Fusion – Florida Mayhem; Shanghai Dragons – Los Angeles Valiant; London Spitfire – New York Excelsior. Mečevi počinju od 22h po našem vremenu.

Related Articles