Capcom je najavio The Street Fighter 30th Anniversary tournament series sa po 7000 dolara za svaki turnir

Capcom je najavio The Street Fighter 30th Anniversary tournament series sa po 7000 dolara za svaki turnir

Ukoliko ste fan starijih naslova, ova vest će predstaviti za vas pravu poslasticu. Naime, Capcom ove godine obeležava 30 godina Street Fighter franšize, jednog od najpoznatijih serijala video igara i de fakto kralja tabačina. Pored zbirke svih naslova u vidu Street Fighter 30th Anniversary Collectiona koji izlazi 29. maja za Switch, Xbox One, PlayStation 4 i PC, Capcom je odlučio da obeleži ovu važnu okolnost i specijalnim turnirima.

The Street Fighter 30th Anniversary tournament series će se sastojati iz tri turnira- svaki sa različitom igrom i sa nagradnim fondom od 7000 dolara koje obezbeđuje Capcom. Najpre će se održati Super Street Fighter II turnir na CEO 2018, potom Street Fighter Alpha 3 turnir na SCR 2018 i na kraju Street Fighter III Third Strike na Canada Cupu.

Ovo je način za Capcom da se zahvali svojim fanovima na podršci koju su dobijali tokom godina, ali isto tako će starije, ali i mlađe generacije imati priliku da u punom sjaju gledaju najbolje što ovi naslovi , koji su umnogome postavili temelje za čitav žanr, imaju da ponude. Ispod možete videti najavu samog događaja.

Izvor: Eventhubs

Related Articles