Overwatch liga – NYXL perfekcijom do zarade

Overwatch liga – NYXL perfekcijom do zarade

Treća faza OWL je gotova. Zatvorili smo je playoff mečevima u novom formatu, sa četiri tima koji se takmiče za novčani bonus. Ipak, sa ova četiri tima smo imali tri prilično jednostrana meča, mada ne možemo osuditi format za takav ishod.

 

Los Angeles Gladiators  0 – 3  Boston Uprising

Nakon prozivke kako biraju „najlakšeg protivnika“, Boston Uprising je morao to i da dokaže u igri. Glavna pitanja su bili dueli tenkova Gamsu vs Fissure i dpsa Mistakes vs Surefour. Boston je itekako uspeo da odgovori na svaki od ovih izazova. Na tri mape koje su se igrale, Gladiatorsi se praktilčno nisu ni videli, osim u početku, na prva dva pointa Junkertowna. Osim toga, sve je bilo u znaku dominantne igre Uprisinga, koji je druge dve mape dobio „sa nulom“ i lako osigurao svoje mesto u finalu. Ispostavilo se da su zaista izabrali „lakšeg“ protivnika.

 

Los Angeles Valiant  0 – 3  New York Excelsior

Na žalost, slična priča je bila i u drugom polufinalu. Valiant je pružio nešto jači otpor od svojih sugrađana, ali rezultat je na kraju ipak bio isti. Najzanimljivija mapa je svakako bio Ilios, gde se na oba pointa igralo do 99-99% i timovi su bili prinuđeni na duge haotične borbe, ali u oba slučaja je Njujork uspevao da izađe kao pobednik. Na kraju su oba tima iz LA-a ostala bez dobijene mape u playoffu, a u finalu smo gledali verovatno najbolje timove u OWL.

 

New York  Excelsior  3 – 0   Boston Uprising

Njujork je u finale došao ne samo da brani titulu iz prošlog playoffa, već i po osvetu iz regularnog dela ove faze, gde je Boston bio jedini tim koji je uspeo da ih porazi. Tokom cele faze su krili strategije i igrali generički, tek toliko da pobede mečeve, ali zato su u ovom finalu sasuli paljbu iz svih cilindara, pokazavši neverovatan nivo pripreme i strategije. Bez obzira na ishod, Boston je pružio dobru partiju i dobro su se branili, ali Njujork je jednostavno bio bolji tim. Čak i na Volskayi, koju je Boston pobedio svaki put od početka lige, su uspeli da makar izvuku nerešen rezultat. Na kraju, Njujork je dao snažnu poruku da su još uvek najbolji tim u ligi, a Saebeyolbe je još jednom pokazao zašto bi morao biti u opticaju za MVP-a lige.

 

OWL ide na odmor od desetak dana nakon ovog playoffa, a zatim se vraća u poslednjoj, četvrtoj, fazi lige, kada će se finalizirati pozicije na tabeli i kada ćemo konačno znati 6 timova koji će ići u veliku playoff završnicu ove sezone.

 

Related Articles