Novi Overwatch patch – nova mapa, novi Hanzo

Novi Overwatch patch – nova mapa, novi Hanzo

Nova zakrpa je stigla u Overwatch, zajedno sa novom mapom koju smo već imali prilike da igramo u noćnoj varijanti kao deo Retribution misije. Mapa se zove Rialto i smeštena je u Veneciju, a igra se kao escort mapa – što znači da guramo payload do 3. pointa. Mapa ima prilično jedinstvenu trasu i raspored i biće zanimljivo videti kako će se igrači adaptirati na igru na ovoj mapi.

Uz novu mapu, stigale su i neke promene za heroje. Verovatno najbitnija promena koja nam je stigla je prerađeni Hanzo. Scatter Arrow je mrtav, a umesto njega ima novi Storm Arrows. Kada se aktivira ispaljuje do 6 strela velikom brzinom i tako omogućava Hanzu da nanese ogromnu štetu protivnicima ako je dovoljno precizan. Pored toga, dobio je i Lunge, dodatni horizontalni skok koji se može aktivirati kada je u vazduhu. Ali to nije sve. Hanzove osnovne strele sada lete brže, a Sonic Arrow traje kraće i u manjem krugu, ali ima i manji cooldown, sa 20 na 12 sekundi.

Sledeću izmenu je pretrpeo Lucio. Brazilski DJ sada može da se voza po zidovima lakše i duže nego ikad. Prošli su dani kada je ovo bilo prava veština, sada svako može da se pravi da je DSPStanky. Uz to, sada je moguće voziti se po istoj površini oko uglova, bez obzira da li su spoljni ili unutrašnji. Soundwave, njegov desni klik, sada više ne troši municiju i može se koristiti i dok Lucio reloaduje, što ga čini ubitačnijim u bliskoj borbi.

Tracer je dobila manji nerf, jer je maksimalna šteta koju njen ultimate Pulse Bomb nanosi smanjena sa 400 na 300. Iako deluje minorno, ovaj nerf je prilično krupan za Tracer, jer to znači da je gotovo nemoguće ubijati tenkove njime, ali ni Bastiona u turret modu, kao i neke heroje ako nisu direktno zalepljeni  bombom, jer je opadanje štete sada još veće.

I Junkrat je doživeo manji nerf. Veličina njegovih eksplozivnih loptica (levog klika) je smanjena za 0.1. Ovo nije preterano osetan nerf, ali će nadamo se umanjiti broj situacija gde smo sigurni da smo ih izbegli, samo da bi odjednom registrovale pogodak. Nešto važnije je to što je brzina njegove gume (RIP-Tire) smanjena, te je sada lakše odreagovati na nju.

I na kraju, Genji i Brigitte su dobili manje nerfove u pogledu uglova Reflecta i Shield Basha. Kod Genjia je smanjen sam hitbox, dok je kod Brigitte smanjen efektivni ugao delovanja sa 90 na 60 stepeni.

Uz sve ovo, kao i uvek, stigle su i ispravke bagova i manji hotfixi za klijent, a kompletan spisak svega toga možete pročitati na zvaničnom Patch Notes linku.

Related Articles