DOTA 2 : Analiza 7.13 patcha

DOTA 2 : Analiza  7.13 patcha

Kao što su Icefrog  i Valve obećali , svakog drugog četvrtka nas obraduju  novim  manjim patchom, i tako nam zadaju domaći zadatak da mozgamo kako će nove promene uticati na dalji tok igre. Kao dva najbitnija segmenta patcha  su nerfovanje push/snowball taktike i buf primarnih baznih atributa.

 

Nerf push taktike

Najveći očigledan nerf ogleda se u količini golda koji timovi dobijaju za rušenje kula, range baraka i filer građevina, poprilično je smanjen u odnosu na predhodnu verziju.  Takođe su melee barake  i shrines  dobili veći HP, a trajanje glypha je  povećano za 1 sekundu. Ovom promenom najviše ce biti pogođeni timovi koji svoju taktiku zasnivaju na jakom pushu/snowball  od samog starta , manjim prilivom golda neće biti u stanju da se previše odlepe, a biće im dosta teže da probiju barake zbog povećanog HP i trajanja glypha.

Na nedavnom završenom DAC šampionatu u Kini videli smo mnogo mečeva koju su upravo bili dobijeni ovom taktikom, poučeni iskustvom, Valve je rešio da tu vrstu taktike izbalansira, videćemo da li su uspeli u tome.

Buf  baznih primarnih atributa

Svaki od heroja dobiće 25 % bonusa na svoje primarne atribute . Neobičan buf, jer i ranije su heroji imali brojčano veće poene na svojim primarnim atributima i samim tim određenu prednost u odnosu na ostale klase. Od svih heroja najviše je pogođen Undying , iako je strenght heroj veliki uticaj ostvaruje spamovanjem svoj spelova, ali posle ove promene njegov bazna inteligencija biće dosta manja.  Ostaje još da  se vidi kako će to imati konkretan uticaj na ostale heroje koji su zavisni od ostalih atributa.  Detaljnije podatke kako će ove promene uticati na svakog heroja posebno  možete pogledati ovde.

Ove promene ne bi trebalo drastičnije da promene metu u pro sceni, draftovi će biti više preorjentisani na stabilnije core heroje koji mogu da farmaju na miru, a da ne budu opterećeni  ” manjkom ” prostora na mapi. U pubu nadamo se da nećemo morati više da  banujemo  Tinkera pre svake partije i da se nerviramo ako ga vidimo na protivničkoj strani :)

Sve ostale detalje vezane za ovaj patch  možete pročitati na ovom linku.

Kako se vama čini ovaj pach ?

Related Articles