Kemonomichi 2: Tokido je pretrpeo težak poraz od Daiga u FT 10 setu

Kemonomichi 2: Tokido je pretrpeo težak poraz od Daiga u FT 10 setu

Tokom vikenda je održana druga po redu Kemonomichi egzibicija. Za neupućune, u pitanju je događaj na čijem je čelu legendarni Daigo Umehara i cilj je da se pokažu neka od najvećih rivalstava u raznim borilačkim naslovima u dužem setu. Ovoga puta je i sam Daigo učestvovao i to u meču protiv aktuelnog EVO šampiona Tokida. Ovoga puta su se igrali mečevi u sledećim igrama: Super Street Fighter 2 Turbo, Tekken 7 i Street Fighter V

Super Street Fighter 2 Turbo- Kotaka Shoten vs Ito:

Super Turbo je jedina igra koja se vratila sa prošlog Kemonomichija, a Kotaka Shoten jedini povratnik što se igrača tiče. Prošli Kemonomichi je ugostio generacijski meč između Anikena, legendarnog Ken igrača i predstavnika stare garde i Kotake, najboljeg Guile igrača danas. U dominantnom stilu Kotaka je pobedio 10-1 i pitanje je bilo ko bi mu se mogao suprotstaviti.

Kao izazivač je istupio igrač po imenu Ito, čuveni DeeJay igrač, neko ko je nadaleko čuven po svojoj posvećenosti igri. Sam meč je bio zanimljiv i zbog likova, pošto se stalno tokom godina menjalo mišljenje o tome da li pobeđuje Guile ili DeeJay. Ito se pokazao kao jak protivnik i imao je Kotaku na konopcima, ali je Kotaka izvukao i poslednji atom snage i slavio sa 10-6 te nam preostaje da se pitamo ko bi uopšte mogao da ga savlada. Lično, voleo bih da se pojavi Otochun kako bi osvetio svog brata Anikena, dok on sam važi za najuspešnijeg Super Turbo igrača svih vremena.


Tekken 7- Tanukana vs Yuyu:

Jedina egzibicija u kojoj su se nadmetali ženski takmičari što se nimalo nije odrazilo na kvalitet. Tanukana je putovanjima po Americi stekla brojne fanove i pokazala da i devojke mogu dosta toga da pruže u Tekkkenu, igri za koju se smatra da je jedna od najtežih tabačina. Njen protivnik je bila Yuyu, takođe Xiaoyu igrač i mentor Tanukane. Yuyu je pre nekog vremena prestala zbog porodice da igra Tekken, ali se vratila u formu pred ovaj meč. Uprkos istim likovima, njih dve su pokazale potpuno različit pristup igri te je bilo neverovatno gledati Tanukaninu agresiju naspram defanzive Yuyu. Meč je imao i visok ulog pošto je Yuyu obećala da će se povući ukoliko izgubi. Do toga nije došlo pošto je slavila rezultatom 10-9 u fantastičnom setu


Street Fighter V- Daigo vs Tokido:

I za kraj glavna atrakcija- Daigo protiv Tokida. Tokido se trenutno smatra za igrača u najboljoj formi i trenutni je EVO šampion i vicešampion Capcom Cupa. Međutim, u ovaj meč je ušao kao autsajder što je i sam priznao. To je zato što je sa druge strane stajao Daigo, ikona Street Fightera. Njegovi rezultati na turnirima možda nisu toliko impresivni, ali Daigo je čuven po svojoj sposobnosti adaptacije u dužim setovima, te je pre par godina sravnio sa zemljom tadašnje EVO šampione Infiltrationa i Xiana.


Tokido je u najavi izjavio kako Daigo za njega predstavlja vrhunac svega vezanog za igru i da mu ovaj set znači više i od velikih turnira.

Nažalost po Tokida, Daigo je pokazao svoje pravo lice u ovakvim mečevima i nije dao ni naznaku šanse Tokidu da bi mogao pobediti. Tokido se držao koliko je mogao, ali sigurnom igrom Daigo je slavio rezultatom 10-5.

Da je ovaj meč bio od velikog značaja svedoče i suze Tokida nakon poraza. Srceparajuće je bilo kada je izjavio kako barem u ovoj igri želi da savlada Daiga. Ipak, neverovatno je videti kako u današnje vreme igračima teže pada meč koji se igra u čast nego u velike pare, ali i pohvalno. Ako ništa drugo, Kemonomichi 2 je bio ogroman uspeh i sa nestrpljenjem očekujemo treće izdanje.


Izvor: Eventhubs

Related Articles