WoT – Rangirane bitke: Prva sezona

WoT – Rangirane bitke: Prva sezona

Rangirane bitke su zvanično završile sa testiranjem, ali daleko od toga da se sada stvari neće menjati iz sezone u sezonu. Samo pogledajte šta se dešava sa Klanskim kampanjama, svaka ima različita pravila. Sličnu situaciju možemo očekivati i sa rangiranim bitkama. Wargaming će nastaviti da podešava sistem, dok ne budu bili zadovoljni sa njim. Ali se ne treba time opterećivati, ono što treba da vas interesuje je kako, šta i gde za prvu rangiranu sezonu u WoTu.

Prva sezona rangiranih bitaka počinje 19. februara i traje bez prestanka 21 dan. Tokom sezone neće biti resetovanja chevrona/rankova, kao što je bilo u test verzijama, ali zato ima znatno više rankova.

Kao što videte na slici iznad. Sada ima 15 rangova, a 5, 10. i 13. rang su zaštićeni. Zaštićeni rankovi oko sebe imaju mali štit koji u gornjem desnom uglu ima broj koji predstavlja koliko bitaka možete izgubiti pre nego što izgubite štit, a samim tim i rang. Ako u bilo kom trenutku pobedite i zaradite chevron, štit se automatski puni u potpunosti.

Chevron zarađujete u bitkama, deluje prosto zar ne? U pobedničkom timu, prvih 10 igrača (po zarađenom baznom XPu) dobijaju chevron, a prva tri igrača u istom timu dobijaju dodatni chevron. Dok ostali u tom timu ne dobijaju chevron, ali ga i ne gube. U gubitničkom timu samo prvi igrač (isto po količini baznog XPa) dobija chevron. Igrači koji se nalaze ispod njega do 5 mesta ne gube chevron, dok ostali u timu gube jedan chevron.

Slikoviti prikaz sistema.

Kada ostanete bez chevrona ili štita na svom rangu, vi ga gubite i morate ga opet zaraditi. Jedino se 1. i 15. rang ne mogu izgubiti.

Možda se pitate čemu rangiranje i zbog čega bi se mučili. Pa zbog vrednih nagrada, ali da bi došli do toga prvo se morate plasirati na vodeću tabelu. Da bi se plasirali na vodeću tabelu morate skupiti 6 rang poena. Svaki rang daje jedan rang poen, kada ga prvi put osvojite i ne možete ga izgubiti. Kada dođete do 15 ranga, vaši tenkovi preuzimaju dalje. Svaki put kada vaš tenk osvoji 5 chevrona vi dobijate jedan rang poen i 25 bonova. Imajte u vidu da se za svako vozilo vodi odvojena statistika, tako da morate da osvojite chevron 5 puta sa npr. IS-7.

Na kraju sezone se dodeljuju nagrade, uzmite u obzir da se nagrade ne dodeljuju odmah posle kraja sezone već par dana posle. Kada se Wargaming uveri da igrači nisu nameštali mečeve.

Za svaki osvojeni rang dobijate nagradu. Ako ste u nekom trenutku stigli do 13. ranga i padnete na 5. rang i dalje dobijate sve nagrade kao da ste 13. rang. Kada kažemo sve, mislimo na sve. Ne dobijate nagradu samo za 13. rang, već i za svaki rang koji ste prethodno osvojili. Biće vam jasnije kada pogledate tabelu ispod.

Što znači da ako ste osvojili 15 rang dobijate 4,500 bonova i preko 3.5 miliona kredita, a pored toga tu su personalne rezerve, zalihe, garažna mesta i premijum vreme. I to nije sve! Tu su nam i nagrade za postignut uspeh na vodećoj tabeli. Na kraju sezone igrači će biti podeljeni u tri lige, zavisno od količine zarađenih rangiranih bodova. Svaka liga ima svoje dodatne nagrade, zasebnu značku i personalizovanu kamuflažu za tenk.

Nagrade nisu male, zato će i grind biti težak, ali vredan.
Ako vam nešto još uvek nije jasno, pogledajte video ispod (na engleskom) ili nas pitajte preko našeg foruma ili facebook stranice.

Related Articles