Ništa od Hearthstonea na Nintendo Switchu

Ništa od Hearthstonea na Nintendo Switchu

Pre nekog vremena pojavila se “ozbiljna” glasina da Blizzard planira da dospe i na Switch tržište i to, sa nečim kako naizgled deluje prirodno, njihovom kartičnom igrom Hearthstone.

Ipak, posle meseci nagađanja ispostaviće se da su sve ovo bile samo glasine, kako je potvrdio i Din Ajala, Hearthstone dizajner, u razgovoru sa portal PowerUp!.

Oni su ga, prilikom jednog intervjua, vrlo direktno pitali da li Hearthstone stiže i na Switch, na šta je on vrlo direktno i konkretno odgovorio da se to neće desiti u skorije vreme, odnosno da “trenutno nema takvih planova”.

Iako Switch na prvi pogled deluje kao idealna platforma za Hearthstone, ipak je već na drugi pogled jasno da to nije baš tako. Pre svega ogromna većina publike koja ima Switch svakako već poseduje pametni telefon na kome može igrati Hearthstone u pokretu, tako da Switch tu deluje suvišno.

Takođe, tu je i prosto pitanje isplativosti ovog projekta, jer bi Blizzard uložio značajne resurse za portovanje igre na novu konzolu, a pitanje je da li bi taj port generisao dovoljnu količinu novih igrača da bi bio isplativ.

Tako da, Nintendo fanovi će još morati da se načekaju da bi igrali ovaj planetarni Blizzardov hit na Nintendo konzoli.

Related Articles