Crvena Zvezda Esports: Tu smo da ostanemo

Crvena Zvezda Esports: Tu smo da ostanemo

Danas je u 12h u Medija Centru stadiona Rajko Mitić, popularne Marakane, održano zvanično predstavljane Esport sekcije Crvene Zvezde, najnovijeg člana ovog najvećeg balkanskog sportskog kolektiva.

Crvena Zvezda se pridružila brojnim evropskim fudbalskim velikanima koji već imaju svoje esport timove, kao što su Šalke, PSG, Mančester Citi, Valensija, Ajaks i brojni drugi timovi širom Evrope.

Iako je zvanična prezentacija tima održana danas, Crvena Zvezda kao League of Legends tim postoji već nekoliko meseci, i već iza sebe ima učešće u Vip Adria League, jednom od dva najveća regionalna esport projekta.

Na zvaničnoj prezentaciji ekipe predstavljena je prva petorka tima, trener i menažder, a obelodanjeno je da će takođe postojati i drugi tim, odnosno podmladak u vidu “Crvena Zvezda Akademija” tima.

League of Legends tim za ovu sezonu predstavljaju Nikola “Chopsteek” Mihailović (ADC), Dušan “Ryuzaki” Petković (Jungle), Nemanja “Akiles” Radaković (MID), te dva strana pojačanja, poljski igrač Jan “Mikoshida” Kanarkowski (Top) i Rumun Octav “ANG” Cretu (SUP).

Menažder tima je rekao da je Crvena Zvezda veoma ozbiljno ušla u ovaj projekat i da su planovi dugoročni, ali da se ide postepeno, korak po korak, jer je cilj da se izgradi stabilna i uspešna esport organizacija na duge staze.

Na pitanje o selekciji igrača za ovu sezonu, otkriveno je da je pre svega u prvi plan stavljen akcenat na disciplinu i ozbiljnost igrača u pristupu obavezama, i da su tako igrači i selektirani, u kombinaciji sa njihovim igračkim kvalitetima. Rečeno je da je Crvena Zvezda lako mogla da pokupi sve najboljle igrače regionalne scene, ali da to nije cilj već da je cilj da se radi sa mladim i talentovanim igračima koji tek treba da se izgrade i koji će od starta raditi u ozbiljnom i profesionalnom okruženju.

Na pitanje o planovima o postepenom proširnju esport sekcije i na druge igre, rečeno je da se o tome svakako razmišlja i prati, ali da 2018. godinu pre svega žele da posvete LoL timu. Pomenut je Overwatch kao interesantna opcija zbog ogromnog projekta Overwatch League koji Blizzard organizuje, ali je i naglašeno da Overwatch trenutno nema toliku popularnost na ovim prostorima.

Pitali smo i šta misle o generalnoj svesti domaće sredine i domaćih brendova o rastu i važnosti esporta u svetu, i rečeno je da kod nas sponzori još uvek “spavaju” kada je esport u pitanju, i da je na svima nama koji radimo u esportu, i medijima i organizacijama, da se industriji otvore oči o važnosti i rastu esporta, te o njegovoj poziciji u budućnosti šuz biznisa.

Planovi za 2018. godinu u Esports Balkan League su veliki, ali se ekipi ne pravi nikakav pritisak jer je pre svega cilj da se napravi jedna ozbiljna ekipa sa jasnom i dobrom organizacijom.

Trener Sa1na je pričao o nekim planovima i taktikama za novu sezonu, ali naravno nije želeo da otkriva sve karte, osim da smatra da je za Crvenu Zvezdu dobro što će u ovoj sezoni format partija biti bo1, jer u takvoj sredini najbolje šanse imaju dobro organizovane ekipe, a smatra da je Crvena Zvezda tu bez premca.

Otkriveno je i da Sa1na neće biti usamljen u ovom poslu, i da će čitav jedan tim analitičara i pomoćnih trenera raditi na pripremi ekipe.

Na pitanje domaćim igračima u timu da li osećaju pritisak igranja za jedan tako veliki tim kao što je Crvena Zvezda, koji ima višemilionsku bazu navijača iza sebe, rekli su da ne osećaju pritisak, ali da svakako osećaju zdravu količinu odgovornosti prema tome i svesni su važnosti tima, te će dati sve od sebe da ga predstavljaju kako treba.

Stranci u timu, Rumun i Poljak, otkrili su da im je za sada u Beogradu sjajno i da su veoma srećni što imaju priliku da igraju za jedan od najpoznatijih svetskih sportskih klubova, sada kao esport igrači.

Prvu priliku da gledamo Zvedu u novoj sezoni imaćemo na početku druge sezone EBL.

 

 

 

Related Articles