Vlasnik Memfis Grizlija kupio HotS tim

Vlasnik Memfis Grizlija kupio HotS tim

Džed Kaplan, jedan od vlasnika čuvenog NBA tima Memfis Grizliji, objavio je da je osnovao esport organizaciju pod imenom Simplicity, zajedno sa njegovom investitorskom grupom. Džed Kaplan je takođe i manjinski vlasnik premijerligaša Svonzi Siti iz Velsa.

U čitav projekat je uložena višemilionska cifra, a prvi korak ove organizacije je kupovina Heroes of the Storm tima Old Gods.

U izjavi za portal theScore Esports, marketing menadžer organizacije Simplicity, Džeremi “Lambzy” MekLamb, je rekao da organizacija jasno vidi kako HotS raste i razvija se kao esport i da su upravo iz tog razloga rešili da u svet esporta uđu prvo upravo preko Blizzardove mobe.

Odlučili su se za tim Old Gods, sastavljen od proverenih veterana ove igre, koji su na profesionalnoj sceni praktično od samih početaka igre i koji trenutno imaju mesto u najvišem rangu takmičenja, u prvoj fazi 2018 Heroes Global Championship, u okviru severnoameričke Pro lige.

Postavka tima se sastoji od igrača Rafael “Hosty” Tsantili, Aron “erho” Kapes, Kejvan “k1pro” Itakura, Džon Paul “KingCaffeine” Lopez i Kristofer “Zuna” Bučter. Nama se u ovom timu jedino ne sviđa što je tu Hosty, poznat Hearthstone zajednici po velikom skandalu koji je izazvalo njegovo varanje, nakon čega je praktično napustio Hearthstone scenu i prešao na HotS.

Priliku da gledamo “Stare Bogove” pod novim imenom imaćemo već ovog petka, kada na otvaranju nove HGC sezone igraju protiv Gale Force eSports.

 

Related Articles