Kemonomichi: Daigo Umehara predstavlja egzibiciju legendarnih igrača fajterskih igara

Kemonomichi: Daigo Umehara predstavlja egzibiciju legendarnih igrača fajterskih igara

Ljudi koji imaju bilo kakvu predstavu o tabačinama kada je u pitanju takmičarska scena znaju da kada se spomene Daigo Umehara da se radi o jednom od najzapaženijih igrača svih vremena. Međutim, poslednjih par godina Daigo je usmerio svoje napore u širenju svesti tabačina kao i opštem unapređivanju istih, te je organizovao brojne događaje u Japanu, ali i otvorio vrlo uspešan Twitch kanal zbog čega i jeste jedan od zvaničnih Twitch ambasadora. Već neko vreme Daigo radi na ovom projektu, egzibiciji koja će okupiti legendarne igrače iz različitih igara, što nas dovodi do samog događaja zvanog Kemonomichi.

Ovom prilikom okupilo se šest igrača koji su se suočili u tri igre: Super Street Fighter II Turbo, Street Fighter III 3rd Strike i Guilty Gear Xrd REV 2 u FT 10 setovima.

Prvo se odigrao Super Street Fighter II Turbo set između Anikena i Kotake. Aniken je jedan od najistrajnijih igrača na sceni sa preko 20 godina iskustva i zajedno sa svojim bratom Otochunom važi za jednog od najboljih igrača. On i Mattsun predstavljaju reper za sve Ken igrače širom Japana, ali i sveta. Kotaka je nešto mlađi, ali to nikako ne umanjuje njegovu veštinu. Kako je sam Daigo rekao, njegov Guile je sve ono što Guile treba da bude, ali i više od toga i mnogi bi rekli da se radi o najboljem Guile igraču ikada. Intervju sa igračim možete videti ispod.

Sledeća igra na redu je Guilty Gear Xrd REV 2. Jedina novija igra na repertoaru, ali su za njom seli pravi veterani. Ogawa je legendarni Zato tj. Eddie igrač koji iza sebe ima brojne trofeje, uključujući i EVO titulu. Sa druge strane, Machabo nije odan jednom liku, ali je zato jedan od najdominantnijih igrača u poslednjih nekoliko godina, pa i duže. Ipak, Ky je njegov najprepoznatljiviji lik kome se i vratio u najnovijoj verziji igre.

Za kraj imamo Street Fighter III 3rd Strike. Sa jedne strane imamo Nukija za koga je dovoljno reći da se svrstava među “Pet bogova tabačina Japana”. Legenda velikog broja igara, možda je i najpoznatiji po svom umeću u ovoj igri i može se pohvaliti SBO titulom, u to vreme najprestižnijom titulom za tabačine, prestižnijom i od EVOa. Deshiken nije ništa manje hvale vredan. Jedan od inovatora brojnih stategija sa Kenom, u poslednjih 15 godina je pokazao da se radi o jednom od najvećih igara koji su ikada zaigrali igru.

Ukoliko ste željni vrhunske akcije u nekim od starijih klasika ili možda po prvi put vidite neki od ovih naslova, Kemonomichi je idealna prilika da se sa njima upoznate, a ispod možete videti i same mečeve.

Izvor: Eventhubs

Related Articles