WoT – Noć veštica specijal

WoT – Noć veštica specijal

Danas smo primili najčudniji poziv do sada. Zvao nas je čuvar Velike kapije koja spaja naš svet sa podzemnim svetom. Razgovor je bio jako konfuzan i još uvek nismo sigurni ko će morati da pokrije troškove poziva. Ukrato, evo šta se desilo.

Bilo je to vlažno oktobarsko jutro. Sedeli smo u našoj redakciji, a onda se ona pojavila. Prošla je kroz naša vrata kao što bi laki tenk prošao kroz artiljeriju. Imala je jagodastu plavu kosu i noge duge kao ponedeljak. Nijedna dama njenih godina ne bi mogla sebi da priušti takav crveni kaput. Imala je šminku koja nam je davala dobru ideju kako ga je dobila. Na sebi je nosila miris loših vesti. Po govoru njenog tela se videlo da je u problemu, prišla je našem stolu i rekla: „Javite se na prokleti telefon, zvoni već pet minuta!“ Trgli smo se i svatili da je to ipak naša bradata komšinica u crvenoj kabanici koja živi prekoputa naše redakcije, a miris loših vesti je sve vreme bio miris belog luka. Gledali smo je još koji sekund pre nego što je spustila naš telefon ispred nas i izašla, ne tako graciozno, iz naše kancelarije.

Gledali smo telefon ko da je pao sa Marsa i pitali se ko bi mogao da koristi ovu arhaičnu spravu. Sada smo se našli u nezgodnoj poziciji. Sa jedne strane smo imali besnu aždaju u vidu naše komšinice, a sa druge smo imali pandorinu kutiju. Izbor nije bio lak, ali ne može se reći za našu redakciju da nismo hrabri. Otvorili smo Pandorinu kutiju … na spikerfon.

Iz Pandorina kutije se čuo jako rapav glas: „Da li je ovo redakcija Klan RuRa?“. Na sekund smo pomislili da je neko pogrešio broj, ali ipak nismo bili te sreće. Rekli smo „Da.“ pre nego što smo dobro razmislili o tome. „Ovde je poslednji čuvar Velike kapije. Pozivamo sve igrače da se pridruže poslednjoj liniji odbrane. Sve to u nadi da će to biti dovoljno da zaustaviti Levijatana u svojoj nameri da osvoji kapiju i da donese Armagedon u svetu World of Tanksa!“. Dobijali smo čudne izveštaje od Wargaminga ali nikada nismo očekivali da će se to stvarno desiti. Ipak smo mi trebali da budemo poslednja linija odbrane. „Halo, ima li koga?“, svatili smo da niko nije ništa progovori već minut. „Do ovoga nije trebalo da dođe! I što zovete baš nas, pa mi nismo mi tako dobri.“, rekosmo kada smo se povratili od šoka. Začulo se nešto što je zvučalo kao rapav smeh pre nego što se glas ponovo javio, „Nisam rekao da pozivamo najbolju odbranu, oni su suviše zauzeti oko WG Lige. Već da pozivamo poslednju odbranu, a vi ste sve što je ostalo. Šaljem vam kordinate i sve potrebne podatke na email. Požurite nemate još mnogo vremena.“ pre nego što smo stigli da odgovorimo na to, razgovor se završio sa jednim prkosnim tu-tu.

Sada nema nazad. Odmah smo počeli da tražimo, više ne tako čudne, izveštaje.

Levijatan
Naoružan je sa moćnim glavnim topom, gomilu sekundarnih topovao i mortarom. Pošto mu to nije dovoljno ima i mine koje postavlja oko svojih neprijatelja. Ako stanete na nju bićete stanovani i bespomoćni narednih 7 sekundi. Pored toga Levijatan je bez milosti i neće suviše razmišljati da li neko da ramuje ako mu se nađe na putu. Realno gledano, čeka nas teška bitka. Srećom smo primetili da ima dosta napuklih tačaka na oklopu, to mora da su slabe tačke! „Šta je ovo?“ reče jedan od članova redakcije i pokaza na sitno ispisan tekst ispod. „Treba napomenut da Levijatan uvek dolazi u pratnji svojih miniona.“.
Ovaj zadatak postaje sve teži i teži. Pitamo se kako li je u Australiji u ovo doba godine, a onda svatamo da je pakao tamo već stigao i ubrzo odustajemo od ove ideje. Ništa od bežanja, ovaj taktičkog povlačenja.

Uzimamo da pogledamo gde ćemo se boriti i šta ćemo voziti.

Mapa izgleda poznatno …

– Levijatan

 

 

– Velika kapija

 

 

– Minion spawn, svakog miniona koga ubijete vam vraća 350 HPa

 

 

– Prva pomoć, instantno vraća sav healt vamam i celom timu.
Naš izbor je ograničen, ali svakako zanimljiv. Možemo da biramo između dva vozila.

Franken
Franken će definitivno biti naš izbor vozila. Nema to nikakve veze sa tim što ima precizan top sa velikom alfa štetom. Ili sa tim što može da pogađa mete sa bezbedne udaljenosti. Ili sa tim što zbog toga ne mora da priđe Levijatanu. Ili sa tim što je najbolje da bude negde u zaklonu, gde nas minioni neće tako lako naći. Uopšte nema veze sa svim tim.

Stein
Da vas upoznamo sa našim kolegom Markom. Marko je uvek voleo da bude drugačiji. Zato je Marko rešio da ipak koristi Stein tenk. Stein je mobilan tenk, sa brzo punećim topovima što ga čini odličnim vozilom za blisku borbu. Marko, drago nam je da smo te poznavali.

Franken …. Stein …. Frankenstein! Pitamo se da li možemo nekako da kombinujemo oba vozila kao što su Moćni rendžeri radili.

Treba napomenuti da oba tenka poseduju po dve kupole koje igrač može da kontroliše. Nije ovo prvi put da Wargaming koristi event da testiraju neku novu funkciju koju bi mogli da ubace kasnije u igri. Samim tim, ako se ovo pokaže funkcionalno, možda dobijemo više-turetne tenkove u regularnoj igri.

Jedan naš kolega je postavio odlično pitanje.
Šta mi dobijamo posle svega ovoga …. osim činjenice da smo spasli svet.

Da bi dobili svoju nagradu morate otvoriti sarkofag kada se pojavi u garaži.

Večeraš počinje borba u 19:00. Pridružite nam se i podržite nas u borbi u igri ili preko naše facebook stranice. Živeo Lord Levijatan! … Ovaj, živeli čuvari!

 

Related Articles