CS:GO – Drugi dan DH Valensije završen, velika greška CLG

CS:GO – Drugi dan DH Valensije završen, velika greška CLG

I drugi dan DreamHack Valensije je iza nas, dobili smo sve polufinaliste, dalje su prošli EnVyUs i Red Reserve, a utisak dana je svakako početnička greška CLG-a koja ih je koštala prolaza dalje. 

Prvi meč dana je bio između EnVyUs i Misfits. Francuzi su, posle iznenađujućeg poraza od KPI, danas morali da pobede dva meča kako bi prošli dalje. Njihov izbor je bio Cobblestone, gde su počeli sjajno, odmah na startu su napravili osetniju prednost na CT strani, ScreaM je bio dominantan, pa se na pauzu otišlo sa 12:3. Činilo se da će meč brzo biti završen, ali se američki tim potrudio da nam donese više uzbuđenja, pa su stigli do 13:7, tada ulaze u seriju i potpunu preokreću meč na 14:13, ali su loše odigrali u završnici, pa je EnVyUs osvojio prvu mapu 16:14.
Overpass je bio izbor Misfitsa, i to veoma dobar. Počeli su na CT strani gde je ShahZam bio fenomenalan, naročito sa AWP, čuvao je prilaze do A sajta, a najbolje ga je pratio SicK. Na poluvremenu su Amerikanci vodili 12:3, da bi mapa bila zavšrena rezultatom 16:6.
Na odlučujućoj mapi, Train, videli smo veliki povratak Francuza, koji su počeli jako loše, iako su bili na CT strani. Misfits je konstantno vodio, vodili su sa 9:6, a nakon dobrog starta drugog poluvremena čak i 14:6. Tada Francuzi ulaze u veliku seriju predvođeni sixerom i ScreaM-om. Prave potpuni preokret i uspevaju da izbore produžetke, u kojima su bili bolji sa 7:3, pa je konačan rezultat bio 22:18.

U grupi B smo gledali meč između Red Reserve i NRG. Prva mapa je bila Train koju je birao Red Reserve. Ipak, nisu uspeli da dobiju svoju mapu, neočekivano loše su odigrali na CT strani, uzevši samo jednu rundu, pa su Amerikanci uzeli prvu mapu 16:9.
Cobblestone je bio druga mapa, NRG je krenuo nešto bolje, pravu početnu prednost od 5:1, da bi Red Reserve uzvratio sa 5 vezanih rundi za 6:5. Na poluvremenu je bio 9:6, a kako su Maikelele i ekipa osvojili pištolj rundu, razlika je bila još veća, pa su iskusno priveli mapu kraju, 16:11 za Red Reserve.
Na odlučujućoj mapi, Cache, smo imali najmanje uzbuđenja, jer je švedski sastav na CT strani odigrao odlično, napravili su prednost od 11:4, a jedino što su Amerikanci mogli je da ublaže poraz, što su i učinili, 16:10 za Red Reserve.

EnVyUs je imao priliku da se revanšira španskoj ekipi KPI. Opet smo gledali Cobblestone koji su birali Francuzi, a ovoga puta su bili potpuno dominantni, doduše, i protivnik nije bio naročito jak. ScreaM i ekipa su počeli na T strani, a upravo je Belgijanac napravio 4 fraga na startu. Na meču smo gledali samo jedan tim, poluvreme je završeno rezultatom 12:3, a i kraj je usledio posle 4 runde drugog poluvremena, 16:3.
Na Overpass su Španci pružili malo veći otpor, ali je EnVyUs imao sve pod kontrolom. KPI je imao samo dobar start, poveli su 4:1, ali je na poluvremenu bilo 10:5. Stiglo se do 14:7, KPI je vezao 3 runde, ali to je bilo sve od njih na ovom turniru, 16:10.

Poslednji i najuzbudljivi meč doneli su nam CLG i Red Reserve, u direktnom okršaju za polufinale. Na Cobblestone su Šveđani bili potpuno dominantni, poluvreme su dobili sa 11:4, Amerikanci su nakon osvojene pištolj runde smanjili na 11:7, ali bez preokreta, 16:10.
Na Cache je Red Reserve ponovo bio bolji rival, vodili su veći deo meča, poveli su sa 5:2, a na poluvremenu je bilo 9:6. Šveđani su dobili pištolj rundu, da bi se odlepili na 12:6. Ovaj dan je bio pun preokreta, pa je tako bilo i u poslednjem meču, CLG vezuje 7 rundi za 13:12, odigravaju bolje u završnici, te odvode meč na Mirage.
Amerikanci su nastavili gde su stali na Cache, odmah idu u vođstvo od 8:2, ipak, tada su malo izgubili ritam, te je na poluvremenu bilo samo 9:6. CT stranu su opet otvorili dobro, izgledali su bolje, i činilo se da će otići u polufinale, naročito posle prednosti od 14:11. Imali su 3 meč lopte, jer je bilo 15:12. Tada su Amerikanci napravili grešku neshvatljivu na profesionalnom nivou. Krenuli su u ritejk A sajta 3v2, bez problema su ubili Maikelela i FreddyFROG-a, ipak, izgubili su dosta vremena. Koosteh, koji je dolazio iz CT-a je krenuo da deaktivira C4, iako je FNS imao defuse kit. Maikelele je izašao sa servera, FNS počeo da proslavlja, a koosteh je zakasnio sa deaktivacijom za pola sekunde. Nejasno je zašto je on počeo sa deaktivacijom iako je FNS imao defuse kit, a podjednako je bio blizu C4. Red Reserve je iskoristio priliku koju su dobili, odvode meč u produžetke, i nakon četiri serije od po 6 rundi prolaze u polufinale sa 28:24.

Danas nas očekuju dva polufinalna meča, tačno u podne igraju NiP i EnVyUs, dok se od 15 časova sastaju Red Reserve i Heroic. Veliko finale zakazano je za 19 časova. Sve mečeve možete pratiti na DreamHack Twitch kanalu.

Related Articles