CLG Red, ženski tim, osvojio ESWC u Montrealu, kod muškaraca – Na’Vi

CLG Red, ženski tim, osvojio ESWC u Montrealu, kod muškaraca – Na’Vi

Slično kao i u ženskom fudbalu, gde je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država prosto pregazila svu svoju konkurenciju i osvojila šampionat, ekipa Counter-Logic RED (nekada sponzorisana od strane Ubisofta i poznata kao UBINITED) osvojila je ESWC ženski šampionat. U finalu su irali protiv Games4u, tima iz Evrope koji, iako nije imao previše iskustva kao tim, uspeo je da u dve mape pobedi Team Acer u polufinalu.

U samom finalu, CLG je pobedio 16-7 na Cacheu, da bi potom overili svoju pobedu na de_inferno. Na ovaj način su devojke osvojile 7000 dolara u kešu i dobile velike ovacije publike u Montrealu, odakle je i jedan deo takmičarki iz ekipe.

Sa druge strane, u muškom finalu, situacija nije bila tako svetla za Severnu Ameriku, pošto je Na’Vi još jednom pokazao svoju nadmoć u Counter Strikeu i samim tim primat Evrope u odnosu na Američke timove, jer je pobedio Cloud9 uz manje poteškoće. Inferno je prošao sa 16:3 za Na’Vi da bi potom Cloud9 u teškoj borbi (iako u startu nije tako delovalo) dobio Dust2 sa 16:14. Konačno na Overpass Na’vi je istim rezultatom pobedio i obezbedio titulu šampiona na ESWC Montreal.

Zaključci su stoga jednostavni – Evropa i dalje dominira Counter Strike kompetitivnom scenom zbog dužeg staža igranja a i toga što ne poseduje “pritisak” drugih većih igara poput Call of Duty koji dele američki eSport. Sa druge strane, ženski timovi su u nastajanju i sa povećanjem popularnosti (a nije da ih čak i kod nas nije bilo pre 10 godina i više) i biće interesantno videti kako će se to sve nadalje razvijati.

Related Articles