Team Aster dovodi SCCC

Team Aster dovodi SCCC

Nakon četiri godine nastupanja za Newbee, jedan od najboljih kineskih ihrača Song “Sccc” Čun će po prvi put u karijeri promeniti boje i zagrati za neku drugu ekipu. Juče je zvanično potpisao ugovor za Team Aster.

Njegova poslednja sezona, kao i cela sezona za njegovu organizaciju nije bila baš najuspešnija, zbog čega su promene bile neminove. Newbee je kroz istoriju urastao u jednu veoma prepoznatljivu organziaciju, koja ove godine nije uspela da obezbedi ni jedno učešće na nekom DPC turniru, što je veoma razočaravjuć rezultat. Njihov jedini LAN nastup u protekloj sezoni bio je MDL u Makau, gde su završili četvrtoplasirani.

Ipak Newbee kao organizacija nije propustio International. S obzirom da je Forward Gaming ostao bez organziacije, oni su po prvi put predstavljali ekipu van područija Kine. Ipak, smatramo da to nije bila njihova prva želja, naročito ove godine, kada je po prvi domaćin jednog Internationala bila baš Kina.

Finalsita Dota 2 Internationala 2017. godine je povodom ovga na kineskoj socijalnoj mreži Weibo postavio emotivnu objavu. U toj objavi pre svega krivi sebe za loše nastupe i rekao je da ne želi da razmišlja o drugim razlozima. Takođe se zahvalio svim ljudima sa kojima je radio prethodnih par godina, ali je dodao da je spreman za novi izazov i da ponovo želi da dokaže svoj kvalitet.

Related Articles