Condi suspendovan na 18 meseci nakon nameštanja mečeva

Condi suspendovan na 18 meseci nakon nameštanja mečeva

Džangler ekipe LGD Šiang ’’Condi’’ Ren-đie dobio je kompetitivni ban na 18 meseci, nakon istrage povodom nameštanja mečeva sa svojim timom. Condi je zvaničnicima LPL lige prijavio da ga je menadžment prisilio na ovo.

Njihov menadžer Song ’’Hesitate’’ Zi-Jiang permanentno je banovan sa svih League of Legends esport događaja. Igrači LGD Academy ekipe Fu ’’Fdy’’ Ding-Juan i Tang ’’Intruder’’ Šeng, banovani su na 10 meseci iz istih razloga.

Condi je na društvenim mrežaama objasnio zašto se upustio u nameštanje mečeva: prekršio je pravil ranije ove godine. Kladio se na jednu od partija LGD-ja tokom NEST turnira. Izjavio je kako je kasnije prepoznao i shvatio svoje postupke kao ogromnu grešku i smatra da zaslužuje kaznu.

Izvori kažu da je Condi sam sebe prijavio, kako bi zaustavio ucenjivanje od strane Hesitatea, svog menadžera. On ga je tokom prolećnog dela lige tražio od Condija da namerno proda partije i da će ga prijaviti ukoliko to ne uradi.

LPL liga je Condija optužila za učestvovanje, davanje informacija i pomaganje drugima, kako bi se potkopao fer plej takmičenja. Ono što je upitno jeste nameštanje mečeva u okviru LPL-a, jer je Condi u prvobitnoj izjavi rekao samo da je žrtva ucenjivanja.

LGD je u izjavi napisao da nema ikakvu toleranciju na ovakvo ponašanje svojih igrača i menadžera. Raskinuli su ugovore sa Condijem i Hesitateom, kao i još jednim člano organizacije – Čen ’’Nara’’ Si-Ženom. Organizacija kaže da će dodatno istražiti legalne posledice ovog slučaja i razmotriće mogućnost sudskog postupka.

Related Articles