Unapredite svoju igru sa najnovjim LoL herojem – Yuumi

Unapredite svoju igru sa najnovjim LoL herojem – Yuumi

Najnoviji League of Legends heroj – Yuumi, napokon je stigla u Summoner’s Rift i igrači su jedva čekali da je isprobaju. Iako vizealno ne možemo da oddolimo ovoj simpatičnoj maci, njen gjemplej i dalje mnoge zbunjuje.

Do danas, Yuumin vinrejt na svim pozicijama je jedva 30%, što je trenutno stavlja na poziciju najslabijeg novog šampiona u istoriji League of Legendsa. Ipak, jasno nam je zašto je ovon slučaj. Ona je jedan od najskviši heroja u igri, sa drugim po redu najmanjim baznim HP-om i vrlo slabim armorom i MR-om. Magije joj koštaju poprilično dosta mane i vrlo lako ostaje bez iste.

Na svim magijama ima izuzetno mali skejling sa AP-om: Q 30% i 60%, E 10% i R 20%. Uzimajući u obzir činjenicu da nikada neće graditi u potpunosti samo AP ajteme, Yuumi je vrlo slaba na svim poljima. Ipak, postoji određeni aspekti, koji je mogu učiniti snažnom, ali većina igrača još uvek nije shvatila kako bi trebalo da se igra.

Iako je daleko najpopularnija runa na njoj Summon Aery, sa čak 78.2% pikrejta, njene magije su mnogo pogodnije za Guardiana. Može da ga prokuje za njenim Zoomies pasivnim štitom, što daje veliku količinu MS-a, što joj dozvoljava da mnogo efikasnije koristi svoju mobilnost u timfajtovima. Takođe ima odličnu sinergiju sa Bone Plating i Revitalizue runama, koje se nalaze u Resolve stablu.

Što se tiče sekundarnog stabla, Nimbus Cloak joju velikoj meri pomaže kod ulta, dok joj Biscuit Delivery i Cosmic Insight daju nešto više sustejna u lejnu.

Ajtemizacija je do sada bila poprilično monotna. Obzirom na njene statove, Forbidden Idol je ajtem koji mora uzeti bar dva puta. Zatim rašujete Ardent Censor i Redemption. Ajtem koji joj takođe mnogo pomaže sa manom jeste Athene’s Unholy Grail. Eksperimentisanje sa Twin Shadowsom i Zeke’s Convergence je svakako pogodno. Iako je njena svrha pomaganje hajperkerijima, ovi ajtemi joj pružaju mogućnost da bolje piluje, što joj nedostaje.

Flash kao Summoner Spell na Yuumi nije najbolji izbor, obzirom da uglavnom želi da se zakači za saigrača, što joj je glavni izvor monilnosti. Heal, Ingnite i Exhaust su odlični izbori, koji omogućavaju njenom AD keriju da uzme Teleport.

Biće potrebno dosta vremena dok igrači ne shvate kako se optimalno igra Yuumi, jer ima veći skillcap nego što većina misli. Ipak, uz nekoliko malig bafova, Yuumin vinrejt će sigurno porasti.

Related Articles