Team Secret osigurao plasman na Major; Liquid i dalje u igri

Team Secret osigurao plasman na Major; Liquid i dalje u igri

Danas se nastavila borba za poslednji Dota 2 Major, koji će EPICENTER održati u glavnom gradu Rusije. Team Secret je jedini iz Evrope, koji je do sada osigurao svoj plasman, dok će se svi ostali favorit boriti za preostala dva.

Team Secret je nastavio svoju sjajnu formu, pa sa 6 pobeda i jednim porazom, nalaze se na prvom mestu u grupi, koje direktno vodi na Major u Moskvi.

OG je nakon sjajnog starta, izgubio dva od poslednja 3 meča, zbog čega su pali na treću poziciju, sa skorom 5-2, što je isto kao i drugoplasirani NIP, koji isped OG-a zbog pobede u međusobnom duelu.

Preostale dve ekipe, koje su uspele da nastave borbu za učešće na Majoru su Team Liquid i Alliance. Vicešampion Majora u Parizu, danas se našao na korak od ispadanja, ali pobedom nad Aachen City Esportsom u tajbrejku, imaće još jednu priliku. U sličnoj situciji našao se i Alliance, koji je takođe morao da savlada ACE, ali se oni na kraju ipak nalaze na mestu iznad Liquida, zbog pobede u međusobnom duelu.

Sutra će se u plej-ofu sastati četiri pomenute ekipe, koje će se boriti za preostala dva mesta, koja vodi direktno na Major. Ukoliko neko ne uspe da se plasira u Moskvu, imaće još jednu priliku, a to je Minor, koji će se održati u Kijevu. Takođe, ovo će biti prvi Minor, koji šalje dva učesnika na Major, umesto jednog.

Related Articles