MSI: Team Liquid prekinuo seriju poraza

MSI: Team Liquid prekinuo seriju poraza

Severnoamerički Team Liquid se povratio nakon četiri vezana poraza u prethodna dva dana Mid Season Invitational-a, zabeleživši pobedu protiv ekipe Phong Vu Buffalo.

First blood odlazi u korist PVB-a, kada je njihov džangler – Meliodas, napravio rani genk na top lejnu i uhvatio Impacta, dok je protivnički džangler – Xmithie, bio fokusiran na objektive na mapi. Xmithie je obezbedio Liquidu ranog Ocean zmaja i Rift Heralda kroz nekoliko minuta.

Iako smo navikli na veliku agrresiju domaćinske ekipe, Liquid je uspeo da uspori partiju, te nismo videli mnogo kilova. Xmithie je uzeo još jednog Ocean zmaja i rotirao do bot lejna, gde su skinuli prvu kulu. Usledio je skirmiš na midu, gde je TL izašao sa 3 kila i tier 1 mid kulom.

Koristeći 1 – 3 – 1 kompoziciju, pušuju top lejn, ali ostatak ekipe rotira gore, pokreće timfajt, gde pronalaze tri kila i odmah zatim uzimaju Barona. Usledio je klasičan sidž sa Baronom, gde je TL otvorrio mid i bot strane PVB baze. Vijetnamci su bili potpuno bespomoćn u odbrani. U poslednjem timfajtu, Liquid je ejsovao PVB i došao do pobede u 27-om minutu.

Ovo je bila možda i najbolja partija koju je Liquid do sada pokazao, ali će svakako morati da stabilizuju svoju igru, ukoliko ciljaju na završnicu. Danas se sastaju još sa Invictus Gamingom, što će biti vrlo težak meč za Amerikance. PVB je i dalje na poslednjem mestu na tabeli sa rezultatom 1 – 6.

Related Articles