Botovi razvalili TI šampione u revijalnom meču

Botovi razvalili TI šampione u revijalnom meču

Tokom Internationala 2018. godine, brazilsksa ekipa Pain gaming i legende kineske Dota 2 scene, sastale su se u reviajlnom okršaju sa OpenAI botovima. Obe ekipe su tog dana bile bolje, ali od tada OpenAI se potrudio da dovede veštačku inteligencije na viši nivo.

Tokom ovog vikenda šampion prošlogodišnjeg Internationala, OG, sastao se sa unapređenom verzijom botova u novom okršaju profesionalnih igrača sa veštačkom inteligencijom. Za razliku od prethodnog duela, ovoga puta, botovi su bili preveliki zalogaj za ljudsku ekipu. U dva relativno brza duela, primetili smi da je OpenAi taj koji je napredovao od prošlogodišnjeg Internationala, pošto su ubedljivo slavili, rezultatom 2-0.

U prvom duelu dve ekipe su naizmenično preuzimale vodstvo. OpenAI je napravio par iznenađujućih buybackova, koji su im se svaki put nekako isplatili. Sve te razmene, okončale su se tako što su botovi u 38. minutu porušili sve barake protivnicima, čime su bez problema priveli prvi duel kraju.

Drugi meč je bio potpuno drugačiji od prvog. Ovoga put botovi su bili dominatni, savladavši OG za samo 21 minut. Ono što je bilo veoma interesantno u ovom duela, je to što su botovi ovoga puta koristili Svena na poziciji 3, pokazavši da mogu da se adaptiraju na različite pozicije.

OpenAI nam je prikazao koliko su unapredili svoju kreaciju. Sada nam ostaje da vidimo šta će biti njihov sledeći potez. Da li pokušati da poboljšaju botove, ili će im cilj biti da ih programiraju da koriste veći broj heroja.

Related Articles