Pet heroja za lakši napredak u rankedu

Pet heroja za lakši napredak u rankedu

Za mnoge igrače, ranked je poprilično frustritajuće iskustvo. Od saigrača koji odbijaju komunikaciju, velike razlike u skilu, pa sve do po nekog smurfa, nekada osećamo kao da nazadujemo. Ipak, postoji nekoliko heroja koji vam, ukoliko ih potpuno savladate naravno, mogu i te kako pomoći u napredovanju na lestvici.

Sastavili smo listu od pet heroja, za svaku poziciju po jedan, koji vam mogu rešiti probleme. Nisu laki za igru, ali velika je verovatnoća da vas je nekada baš neko od njih demolirao, pa ste se zapitali: ’’Kako su toliko dobri?’’ Kada se potpuno upoznate sa njihovom mehanikom, lakše shvatate lejn koji igrate i način na koji možete da se poboljšate kao igrač, a tada kreće i napredak.

Top lejn – Riven

Otkada je u igru ubačen novi ajtem Spear of Shojin tokom peča 9.3, Riven je ponovo isplivala na površinu. Njena mobilnost je čini izuzetno teškom za uhvatiti, a podjednako je teško i pobeći od nje. Nije joj potrebno mnogo ajtema, za razliku od nekih top lejnera, kako bi postala snažna. Pasivan joj dozvoljava da se lepo trejduje na početku sa pojačanim napadima između deševea. Ipak, ovo ne znači da je Riven dobra protiv svakog top lejn heroja. Morate se adaptirati na protivnikov stil igre i šampiona kojeg igraju. Razmislite o mendažmentu talasa miniona, kako biste igrali optimalno i u isto vreme bezbedno.

Džungla – Lee Sin

Lee Sin je jedan od autentičnih pikova u džungli već godinama. Dobar Lee sin bi trebalo da uradi takozvani InSec kick sa zatvorenim očima. Njegov potencijal u ranim fazama partije je odličan uz pasivan AS, sustejn od Safeguard magije (W), kao i šteta koju čini Resonating Strike (Q). Lako je pogubiti se u svim mogućim komboima koje ovaj heroj može da izvede, ali kada se naviknete i naučite koje su vaše granice, pobpoljšaćete sveukupnu igru sa njim. Dobri igrače se izuzetno brzo kreću, dok oni lošiji uglavnom odu predaleko, a to shvate previše kasno. Granica je vrlo tanka, ali uz dovoljno vežbe, vrlo lako ćete biti prava noćna mora za neprijatelje.

Mid lejn – Sylas

Sylas je heroj koji igrači i dalje testiraju, iako je izašao pre mesec dana. Ljudi polako shvataju šta ga kaunteruje, ali je on i dalje izuzetno jak, ukoliko je u dobrim rukama. Koliko puta se dogodilo da je protivnički Sylas na jednom udarcu od smrti, ali se konstantno zaleči u pravo vreme i ejsuje ceo tim. Mehanika koja se ne koristi toliko česte, jeste uzimanje ultimativne magije pri kraju timfajta kada su protivnici raštrkani, što vam povećava potencijal u narednom fajtu. Kuldaun na njegovom ultu počinje čim ukrade nečiji, te vam ovaj trik omogućava da optimalno koristite svoju magiju. Mogućnost da izolujete protivničkog kerija, brzo ga ubijete, a pritom ostanete živi uz pomoć svog štita i lečenja, svakako je glavna mehanika koju morate da savladate.

Bot – Vayne

Još jedan autentični heroj jeste Vayne, koja ima potencijal da sama iznese gejm. Čak i pored mejdževa poput Vladimira, Viktora, Neeko i Zoe, koji vas one shotuju, dobra Vayne može da se nosi sa njima, pa čak i d aih nadigra. Iako ima vrlo mali rejndž, Vayne vrlo lako može da kazni protivničku grešku, pa čak i na počecima partije. Njen lejt gejm potencijal je vanserijski, što se tiče AD kerija. Kada sakupi tri ajtema, vrlo ju je teško uhvatiti, jer odlično kajtuje, dok pritom topi protivničke kerije. Najbitnije je da savladate Tumble (Q) i da pomoću njega izbegavate CC toktom fajta, dok pritom radite štetu neprijateljima. Kada dođete do tridesetog minuta partije, velika je verovatnoća da ćete pobediti.

Suport – Thresh

Do sada je bilo svega nekoliko slučajeva suport mejnova koji su se popeli na sam vrh Challenger divizije. Igrači poput Vilijam ’’Stunt’’ Čena ili Kim ’’Olleh’’ Đo-sunga, poznati su na profesionalnoj sceni, ali ono što ih izdvaja na solokju lestvici jeste njihov izbor suport heroja. Otarasite se defanzivnih suportova, najbolji način da napredujete jeste pomoću proaktivnih heroja, kao što su Pyke, Bard ili Thresh. Thresh vas može mnogo naučiti o suport poziciji: činjenici da je strah od huka bitniji od samog huka, roumovanje i mendažment kripova u lejnu i naravno kontrola vidljivosti na mapi. Veliku razliku u 2v2 skirmišu na bot lejnu može napraviti huk koji ste sačuvali za protivnika koji je došao previše blizu ili perfektan Flay (E) koji prekida protivnički deš ili blink. Kada stvorite prednost u lejnu, uložite u Boots of Mobility i krenite da genkujete zajedno sa džanglerom. Vrlo je zadovoljavajuće kada vratite protivničkog mid lejenra u bazu uspešnim genkom ili dva. Ovakve sitnice vam i te kako mogu pomoći u partijama, što podrazumeva lakši napredak u rankedu, iako ste na suport poziciji.

Related Articles