Srpska LoL reprezentacija isključena sa IeSF šampionata

Srpska LoL reprezentacija isključena sa IeSF šampionata

Iako je danas trebalo da krene avantura naših League of Legends momaka u pohodu na potencijalni ponovljeni uspeh iz 2015. godine, nažalost, zbog stvari za “zelenim stolom”, naša reprezentacija je završila učešće i pre nego što je započela prvi meč.

Naime, jedno od pravila IeSF šampionata, koje je poprilično “otvoreno” za tumačenje, je zabranjivalo da se takmiče igrači koji su učestovali u nekim od LCS liga. Jedan od naših igrača je igrao brazilski LoL Challenger, i kada je naša uprava proverila da li je ovo u redu i po pravilima da igraju samo amaterski igrači, iz organizacije je potvrđeno da se zaista odnosni samo na igrače iz LCS (redakcija poseduje transkript ovog razgovora kao dokaz).

Međutim, na dan kada je turnir trebalo da krene, ispostavilo se da se to odnosni i na igrače koji su igrali Challenger lige, odnosno i one koji su bili “semi-pro” igrači, pa je ovo osim naše reprezentacije, pogodilo i brojne druge zemlje koje su takođe imale informaciju da će Challenger igrači moći da igraju.

Šteta za naše momke koji su na takmičenje otišli puni entuzijazma i nade da će ponoviti uspeh njihovih prethodnika. Ostaje nam da pratimo i navijamo za Vladu u Tekkenu i naše CS:GO igrače!

Related Articles