HotS: Mapa Haunted Mines privremeno izbačena iz igre

HotS: Mapa Haunted Mines privremeno izbačena iz igre

Ovog utorka u Hereos of the Storm stiže Mal’Ganis, prvi Dreadlord i uopšte prvi Warcraft demon u HotS-u.

Zajedno sa njim stižu i neke manje ili veće izmene, ali verovatno najvažnija je ona koja se tiče jedne mape koja je pre par godina već morala da ode na “klupu”.

U pitanju je Haunted Mines, koja će opet na neodređeno biti izbačena iz igre, kako bi ponovo otišla na popravku. Kada je prvi put izmenjena, činilo se kao da su problemi rešeni, ali to je ipak bilo samo privremeno.

Čini se da je ključni problem na ovoj mapi to što prosto je nagrada za objektiv mape, Bone Golem, nedovoljno jak da bi opravdao napuštanje lejnova i odlazak u rudnike kako bi se sakupljale lobanje za Terrora.

I dalje se kao bolja strategija čini ostanak u lejnovima, uzimanje “kamikaze” kampa (Sappers) i sa njima pušovanje fortova, što jednoj ekipi stvara prednost i u iskustvu i u samom lejnu.

Videćemo da li će biti “treća sreća” sa ovom mapom, odnosno da li će Blizzard konačno uspeti da je dizajnira i balansira kako treba, samo se nadamo da je neće potpuno ogoliti njeni jednistvenih karakteristika, kao što su nedavno uradili sa mapom Garden of Terror. 

Ispod možete videti spotlight prvog reworka ove mape, iz januara 2016. godine.

 

Related Articles