Sutra počinje druga faza Faceit Mejdžora u Londonu

Sutra počinje druga faza Faceit Mejdžora u Londonu

Nakon 5 veoma uzbudljivih dana kvalifikacija(Challenger stage), dobili smo 16 ekipa koje će takmičiti na Legends Stage-u, i boriti za plasman u sledeću fazu. Najboljih 8 ekipa iz ovog dela tekmičenja imaće priliku da se takmiči u velikoj SSE Vembli Areni.

Osam timova koji su na prošlom mejdžoru osvojili status legendi, čekali su još osam da upotpune spisak svih učesnika. Pre nego što pređu na Wembli Arenu, Tvikenhem Stadion će ugostiti ovih 16 ekipa. Mečevi bi trebali da počnu sutra oko 11 časova, a prvi na programu su G2 i Hellraisers. Već prvog dana gledaćemo duel 2 ekipe koje zauzimaju najbolja 2 mesta na rang listi, a pored toga očekujemo još mnogo zanimljivih mečeva.

Imaćemo priliku da gledamo nekoliko novih timova, koji nemaju toliko često priliku da se takmiče na velikoj sceni, a tu je i dalje ekipa Winstrike, koja je u Bostonu napravila veliko iznenađenje kada se plasirala u najboljih 8. Njih od tada nismo puno gledali, pa iako ih mnogi smatraju najslabijom ekipom ovde, nije nemoguće da nas opet iznenade. Cloud 9 je ekipa koja je osvojila poslednji mejdžor, ali njihov sastav je doživeo dosta promena od tada, sa obzirom da su im 2 najbolja igrača napustila ekipu da bi se pridružili Fallen-u u MIBR. Glavni favorit je Astralis koji je nakon Bostona i odlaska Kjearbye-a uspostavio dominaciju scenom i već mesecima nisu pali sa prve pozicije. Pored njih dosta se očekuje i od ekipa kao što su Faze, NAVI i MIBR, ali već neko vreme nismo videli konstaniju formu od njih.

Mečevi će se opet igrati po Swiss sistemu. To znači da ćemo gledati mečeve u BO1 formatu i prvih osam ekipa koje zabeleže 3 pobede, ići će na finalni deo takmičenja, takozvani Champions Stage. Poslednja 2 mejdžora osvojile su ekipe koje su bile autsajderi. Da li će se taj trend nastaviti ili je ovo vreme za favorite?

Related Articles