Koji Hearthstone set u Standardu je trenutno najpopularniji?

Koji Hearthstone set u Standardu je trenutno najpopularniji?

Prošlo je skoro mesec dana od izlaska nove Hearthstone ekspanzije The Boomsday Project i meta se polako iz eksperimentalne stabilizuje u nešto trajniju.

Idealan je trenutak da vidimo koliki uticaj ima nova ekspanzija na metu, bilo u smislu pojedinačnih karata, bilo u smislu novih arhetipova. I dok broj novih špilova nastalih iz poslednje ekspanzije i nije nešto preterano veliki, broj karata nove ekspanzije koji su ušli u metu je ipak sasvim solidan.

Ukoliko pogledamo statistiku dole izvučenu na osnovu baze partija od ranka 4 do Legenda na najvećoj javno dostupnoj Hearthstone bazi podataka (HSReplay), vidimo da se nova ekspanzija nalazi na drugom mestu, ukoliko naravno ne računamo “evergrin” setove, odnosno Classic i Basic.

Ipak, ono što je verovatno najviše zadivljujuće je koliko je zapravo i dalje moćan i uticajan Kobolds & Catacombs set, izašao krajem prošle godine.

On se nalazi na drugom mestu, tik nešto ispod očekivanog Classic seta na prvom. Kobolds & Catacombs je doživeo veliki broj nerfova početkom godine, posebno zbog Cubelocka, ali i Creepera koji je nalazio u praktično svakom špilu.

Ipak, i dalje veliki broj karata iz ovog seta praktično definiše brojne meta špilove i arhetipove. Karte kao što su Kingsbane, Voidlord, Twig, Togwaggle, Spellstones većine klasa, Carnivorous Cube, praktično sve Warlock karte…

Sa druge strane, iako su TFT i Witchwood na dnu, ono što je upečtaljivo je da su pojedinačne karte iz ovih ekspanzija verovatno i najjače u Standardu trenutno, i tu mislimo svakako na Baku i Genna, ali i na Death Knights karte, koje i dan danas predstavljaju okusnicu meta špilova.

Related Articles