Predstavljen PUBG Mobile Lite – Battle Royale, ali za slabije mobilne uređaje

Predstavljen PUBG Mobile Lite – Battle Royale, ali za slabije mobilne uređaje

PUBG Mobile se sa svojim pojavljivanjem ispostavio kao preterano zahtevan za slabije Android uređaje, te su developeri tiho ali vredno radili na tome da PUBG prinesu što širem auditorijumu koji voli da igra na mobilnim uređajima.

Iza igre stoji Tencent Games, tako da je u pitanju zvanična verzija, a ne kopija. U suštini, PUBG Mobile Lite je isti kao prethodnik, ali je glavna razlika što u mečevima igrate protiv 40 igrača, a ne protiv 100, kao što je originalno predviđeno, što pored manjeg opterećenja znači i brži gejmplej.

Sa ciljem donošenja što boljeg iskustva igračima na slabijim Android uređajima, developeri su morali da smanje i broj grafičkih detalja, što odmah znači manje opterećenje za GPU telefona.

PUBG Mobile Lite je trenutno dostupan samo na teritoriji Filipina, a Tencent će svakako ovu verziju popularne igre doneti i u ostale zemlje sveta putem Play prodavnice.

Ovo bi se moglo ispostaviti kao izuzetno mudra odluka komapnije, jer je Fortnite, koji je tek zakoračio na Android scenu, dostupan samo za uređaje sa jakim specifikacijama.

Related Articles