Riot greškom slao privatne informacije igrača nasumičnim ljudima

Riot greškom slao privatne informacije igrača nasumičnim ljudima

Svedoci smo poslednjih par meseci čitave galame oko GDPR, odnosno uredbe o zaštiti podataka koja je nastala kao rezultat skandala oko Fejsbuka i odavanja privatnih informacija korisnika trećim licima.

Zato se i sredinom maja desilo ono masovno slanje GDPR obaveštenja svim korisnicima bukvalno svuda na internetu, jer je zakon veoma striktan i svi se plaše da ga ne prekrše.

Stoga nas i čudi da je Riot sebi dozvolio ovaj propust o kome pišemo danas. Naime, na LoL Redditu je neko objavio da mu je na mejl greškom stigao fajl sa podacima nekog potpuno drugog igrača. On je poslao zahtev za svojim podacima (što se može raditi), ali mu je umesto njegovih stigao fajl sa podacima stranaca. Ovo uključuje i takve privatne stvari kao što su IP adresa, email, privatno ime i prezime, datum rođenja…

U međuvremenu se na toj temi javila i osoba čiji su podaci dospeli do drugog lica i on je rekao da je već kontaktirao nadležne službe u svojoj zemlji da vidi kakva su njegova prava i šta može da učini po tom pitanju, i da planira da tuži Riot.

Navodno je još nekoliko korisnika prijavilo da su im stigli podaci drugih lica, tako da ukoliko trenutno imate neki zahtev da dobijete podatke svog naloga (na ovo mislimo), savetujemo vam da ga otkažete dok se ovo ne reši, jer potencijalno može biti veoma ozbiljno i ko zna u čuje ruke može da dospe.

Više detalja, kao i komentare osoba uključenih u problem, ali i samih ljudi iz Riota, možete pročitati na ovoj Redddit temi.

Related Articles