Blizzard predstavio premijum arkade za StarCraft 2

Blizzard predstavio premijum arkade za StarCraft 2

Kada je StarCraft 2 prvi put najavljen davne 2007. godine, pored naravno sveopšteg uzbuđenja zbog toga što legendarna strategija dobija nastavak, moding scena se najviše radovala tome što će dobiti nove, savremene alate sa kojima će moći da pokaže svoju kreativnost.

Svi znamo koliko je scena mapa i kampanja bujala u vreme WarCraft 3, i Wc3 Editor mapa nam je doneo neka od najzabavnijih iskustva ikada, između ostalog i MOBA i Tower Defense žanrove kakve poznajemo danas. Zbog toga je razmuljivo koliko je uzbuđenje bilo veliko.

Nažalost, zbog raznih razloga koje ne vredi sada više ni nabrajati, mahom krivicom Blizzarda, Arcade u StarCraft 2 je godinama bio pravi haos, i tek sa izlaskom Legacy of the Void, 2015. godine, su stvari krenule na bolje za scenu Custom mapa.

Danas nam Blizzard predstavlja nešto što je najavljeno praktično još 2009. godine – premijum arkade. U pitanju su modovi koji su specijalno izdvojeni po svom kvalitetu i obimu, te sređeni i podržani od strane Blizzarda, tako da predstavljaju vrhunski ispolirani proizvod i koje se mogu kupiti za pravi novac.

Prve dve premijum arkade koje će se naći u igri su ARK Star i Direct Strike. ARK Star nam se veoma sviđa, u pitanju je potezni RPG u kome pratimo Soul Seekers, specijalni odred Protoss templara u potrazi za misterioznim oružjem ARK Star. Igra nam nudi sve ono što očekujemo od jednog kvalitetnog RPG-a, i vizuelno zaista izgleda veoma lepo i ispolirano. Autor kaže da nas očekuje nekih ~4 sata kampanje u igri sa uzbudljivom pričom, zanimljivim karakterima i izazovnim borbama. ARK Star se može preuzeti za 5 dolara u Aracde StarCraft 2 modu, a ispod možete videti kako izgleda.

 

Sa druge strane, tu je i popularni Direct Strike, koji je stvorio poznati StarCraft 2 kreator mapa “Tya”, a koji je nekada bio poznat kao Desert Strike HotS. Ovaj mod će ostati besplatan za sve, ali će omogućiti i premijum verziju, po ceni od 5 dolara, koja korisnicima otključava nove načine igranja i razne kozmetičke dodatke. Premijum verzija ubacuje u igru modove igranja kao što su Sabotage i Switch mode, i omogućava im da unescu kozmetičke izmene u svoje startne zone, kako bi bili jedinstveni.

Novac od kupovine ovih modova delom ide Blizzardu, a delom kreatorima mapa. Koje je vaše mišljenje o ovome, da li biste kupili ove mape?

Related Articles