DOTA 2 : Mineski pro team se povukao iz kvalifikacija za turnir GESC Tajland

DOTA 2 : Mineski pro team se povukao iz kvalifikacija za  turnir GESC Tajland

Mineski  se odlučio na ovaj korak pošto su bili nezadovoljni odlukom organizatora da samo na  3 dana pred početak kvalifikacija  promene propozicije takmičenja.  Prema provobitnom rasporedu trebalo je da učestvuje samo četiri tima, ali zbog novonastale  promene broj je povećan na šest timova. Rezignirani ovim potezom, doneta  je odluka  da se povuku iz kvalifikacija,  i izdali su saopštenje  na svom twiter nalogu.

Kao dva najbitnija razloga naveli su gust raspored zbog predstojećih Majora i pristrasnost organizatora. Pozadina cele priče, zbog čega su se organizatori odlučili na ovaj korak,  jeste žalba Jacky “EternaLEnVy” Mao kapitena Fnatic na svom twiter nalogu, da njegov tim nije dobio pozivnicu za kvalifikacije, i da je  u pitanju neka vrsta ” šeme ” .

Očigledno je bilo dovoljno da ovaj twit pritisne organizatore da promene svoju odluku i pozovu Fnatic  da učestvuje u kvalifikacijama , iako je raspored bio najavljen mesecima unapred.  Ostaje da se vidi koji  će tim zameniti Mineski u kvalifikacijama.

Kvalifikacije  za GESC Tajland u SEA regionu počinju 17. Aprila a završavaju se 19. Aprila.

Related Articles